Samsung Galaxy Tab 2 in tweede kwartaal naar Nederland voor 299 euro

14 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy-Tab-2

Gisteren onthulde Samsung de Galaxy Tab 2, ook wel Galaxy Tab 7.0 genaamd, en wordt het toch al zo grote assortiment wederom uitgebreid. Toch was de introductie van deze tablet opvallend om een andere reden. De Galaxy Tab 2 komt namelijk zo goed als overeen met de onlangs geïntroduceerde Galaxy Tab 7.0 Plus. We hebben vandaag van Samsung wat meer duidelijkheid gekregen, waaronder de prijs.

Volgens Samsung is de onlangs geïntroduceerde Galaxy Tab 7.0 Plus vooral gericht op de Business-to-Business markt. De tablet wordt wel via sommige kanalen aangeboden aan consumenten maar Samsung wil de tablet niet breed aanbieden gezien het overige aanbod. De Galaxy Tab 2 (7.0) is de officiële opvolger van de 7.0 Plus. Met dit toestel moet je hem volgens Samsung dus vergelijken qua specs upgrade. Een echte upgrade is het echter niet. Zo beschikt de Galaxy Tab 2 over een 1GHz processor in plaats van de 1.2GHz processor, is er geen ruimte voor een LED flitser op de achterzijde en is de tablet iets dikker. Verder krijg je wel standaard Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, twee camera’s, een microSD card reader en een 1GB aan RAM geheugen.

Gisteren doken er prijzen op van 429 euro en 349 euro maar gelukkig stelt als contact bij Samsung deze vandaag naar beneden bij; 399 euro (16GB 3G + Wifi) en 299 euro (16GB Wifi-only). Toch is dit naar mijn idee nog net wat te hoog om consumenten echt te overtuigen. De tablet beschikt namelijk over minimale specificaties die je ook in goedkopere modellen kunt vinden. De Galaxy Tab 2 komt ergens in het tweede kwartaal naar Nederland en het is nog niet bekend of Samsung beide varianten zal gaan verkopen.

Reacties (0)