‘Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen ondersteuning voor Dex-kabel’

01 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-event-foto-5

Zoals het er nu naar uitziet zullen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ ondersteuning gaan aanbieden voor de Samsung Dex-kabel. Vooralsnog is die kabel alleen te gebruiken in combinatie met de Samsung Galaxy Note 9 en Samsung Galaxy Tab S4.

Dex-kabelondersteuning voor Samsung Galaxy S9 – gerucht

Met de lancering van de Samsung Galaxy Note 9 bracht Samsung ook een nieuwe Dex-methode op de markt. Voortaan heb je namelijk geen aparte dock meer nodig voor die functionaliteit, maar is dat simpelweg te realiseren door middel van een speciale usb-c-naar-hdmi-kabel. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven komt deze functionaliteit nu ook naar de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Dat blijkt uit informatie die is gevonden in de Android Pie-bèta van Samsung, die nu in handen is van XDA Developers.

In de bovenstaande video kun je de functie in actie zien. Er is wel een beperking aanwezig. Zo is het mogelijk dat je slechts vijf windows kunt openen tegelijkertijd (in plaats van twintig). Ook verlies je natuurlijk alle connectiviteitsopties die de Dex-dock wel kan aanbieden. Het is nog niet bekend wanneer we precies de Android Pie-update kunnen verwachten voor recent uitgebrachte Samsung-toestellen. Samsung heeft al wel laten weten dat we moeten wachten tot en met maart, maar een precieze releasedatum is dus nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)