Samsung Galaxy S8+ is slecht zelf te repareren door hoeveelheid lijm

19 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s8-aankondiging-1

De mensen van iFixit hebben de Samsung Galaxy S8+ uit elkaar gehaald om te bekijken hoe goed het apparaat zelf te repareren is. Daarnaast helpt het ook niet dat zowel de voor- als achterkant gemaakt is van glas.

Galaxy S8+ zelf repareren? Niet doen

Het duurt nu niet lang meer voordat iedereen die een Samsung Galaxy S8 wil, er ook één in huis heeft. De mensen van de reparatiewebsite iFixit hebben al een Samsung Galaxy S8+-model in handen gekregen en hebben hem uit elkaar gehaald, om te bekijken of je het toestel prima zelf zou kunnen repareren of niet. En wat blijkt: dat kun je beter niet zelf doen, maar aan een professional overlaten. Het apparaat krijgt een repareerbaarheidsscore van vier uit de tien mogelijke punten. Hoe lager de score, hoe slechter een toestel te repareren is.

Zowel de voor- als achterkant van het toestel is gemaakt van glas, waardoor de kans aanwezig is dat je iets zou kunnen breken. Daarnaast is er een grote hoeveelheid lijm aanwezig, wat nooit meewerkt aan de score. Je kunt het toestel daardoor moeilijk openmaken. Bovendien is het zo dat het glas over het scherm moeilijk te vervangen is dankzij de buiging aan de zijkanten. Daarentegen is het gros van de onderdelen modulair en dat betekent dat ze gemakkelijk te vervangen zijn. Maar dan moet je er dus wel eerst bij zien te komen…

Reacties (0)