Samsung Galaxy S8 blijkt toch niet zo stevig

07 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung valtest

De Samsung Galaxy S8 blijkt toch niet zo stevig als gedacht, ondanks eerdere positieve berichten hierover. De Duitse testsite Test.de heeft vastgesteld dat het scherm erg makkelijk kan breken na een val van vrij geringe hoogte.

Vijftig keer gevallen

De testsite heeft het toestel in een speciaal ronddraaiend vat gelegd, met vloeren van steen. Dat liet het toestel al ronddraaiend steeds weer vallen vanaf een hoogte van 80 centimeter. Na vijftig tuimelingen bleken van alle geteste toestellen de schermen gebroken te zijn. Vooral de hoeken waren volledig versplinterd. Hoewel het touchscreen nog werkte in de meeste gevallen, was het glas her en der zo beschadigd dat de interne hardware zichtbaar werd.

Gorilla Glass 5

Samsung zelf beweert op zijn website dat het Corning Gorilla Glass 5 van het toestel bestand is tegen een val van zeker 1,6 meter hoogte. Dat valt volgens de grondige Duitse testers nogal tegen. De meeste andere toestellen die zij in hetzelfde vat stoppen, laten pas na honderd tuimelingen enige beschadigingen zien. De Galaxy S8 dus al na vijftig, en flink ook.

Scherm over de zijkant

Het lijkt te maken te hebben met het rond aflopende scherm, dat over de zijkanten heen doorloopt. Bij andere toestellen zit daar het frame, dat het scherm enigszins beschermt tegen een val. Dat is dus niet zo bij de Galaxy S8, waar bij elke val direct het scherm de grond raakt.

‘Koop een hoesje’

De Duitse testers vinden dit een tegenvaller van het toestel, dat 800 en 900 euro kost (die laatste voor de grotere Galaxy S8 Plus). En ze waarschuwen dat elke eigenaar van een van deze toestellen beter direct een stevige cover of hoes kan kopen.

Een filmpje en afbeeldingen van de test zijn hier te vinden.

Reacties (0)