Samsung Galaxy S7 Edge krijgt 5,5-inch scherm

22 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

De geruchten over de Samsung Galaxy S7 Edge blijken te kloppen: in tegenstelling tot de 'gewone' Galaxy S7 krijgt deze een phabletformaat, van 5,5 inch in diameter. De gewone Galaxy S7 moet het stellen met een scherm van 5,1 inch.

India

Een en ander is duidelijk geworden uit informatie uit een importmanifest dat online is gezet in India. Techbloggers, in dit geval die van het Hongaarse Napidroid, komen in die documenten vaak interessante wetenswaardigheden tegen over toestellen en tablets die nog niet op de markt zijn. Zo ook met de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge.

Galaxy S7 Edge wordt phablet, Galaxy S7 niet

Samsung blijkt het dus met de opvolgers van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge over een andere boeg te gooien. Deze telefoons werden begin dit jaar gepresenteerd en hebben dezelfde schermomvang, hoewel die van de S6 Edge gezien zijn overhangende schermzijkanten ietwat groter moet zijn. De toestellen zijn echter even groot.

Later dit jaar werd de grotere Galaxy S6 Edge Plus gepresenteerd, de phabletvariant van de S6-serie. Maar volgend jaar moet het blijkbaar anders worden: dan worden gelijktijdig een vlaggenschip en een phablet-vlaggenschip uitgebracht. De Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, met bijna een halve inch verschil in schermomvang.

Advertentie

Exynos 8890 of Snapdragon 820

Over de beide vlaggenschepen is in het importmanifest ook nog onthuld wat de versienummers zijn: SM-G30 voor de Galaxy S7, en SM-G35 voor de Galaxy S7 Edge.

Van deze telefoons was al eerder bekend dat ze of op een Exynos 8890-processor van Samsung gaan lopen, of op een Qualcomm Snapdragon 820. Verwacht wordt dat Samsung ze tijdens het MWC eind februari zal onthullen.

Reacties (0)