Samsung Galaxy Note 9 krijgt mogelijk toch vingerafdrukscanner onder het scherm

22 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-8-foto-2

Volgens Zuid-Koreaanse media is Samsung nog altijd druk bezig om een vingerafdrukscanner onder het scherm van de Galaxy Note 9 te krijgen. Het zal erom spannen of Samsung dit op tijd voor elkaar kan krijgen voor de te verwachten release van de Galaxy Note 9 in augustus.

In oktober heeft Samsung een patent gekregen op technologie die het mogelijk maakt een vingerafdrukscanner onder het glas van een smartphone te plaatsen. We hadden een beetje de hoop dat we deze technologie terug zouden zien op de Galaxy S9, maar dit bleek nog te vroeg te komen. De aandacht ging toen uit naar een vingerafdrukscanner onder het scherm van de Samsung Galaxy Note 9. In februari bleek echter dat we ook dit nieuws niet hoefden te verwachten. Media uit Zuid-Korea melden vandaag echter dat er toch een kans is dat we deze technologie op de Note 9 kunnen zien verschijnen.

Technologie op tijd klaar voor de Galaxy Note 9?

Volgens de Korea Herald (via: Phone Arena) werkt Samsung op dit moment aan drie of vier verschillende oplossingen om de technologie mogelijk te maken en lijkt één van deze manieren al erg serieus te worden om daadwerkelijk op het toestel geïmplementeerd te kunnen worden. Het zal erom spannen of Samsung de technologie daadwerkelijk op tijd in het toestel kan plaatsen. De Galaxy Note 8 (zie foto) verscheen in augustus 2017 en het ligt dan ook voor de hand dat de Note 9 dit jaar ook in augustus zal verschijnen. Dit geeft Samsung nog even de tijd om de vingerafdrukscanner onder het display te kunnen plaatsen.

Samsung is overigens niet het eerste bedrijf dat deze technologie daadwerkelijk zal implementeren op een smartphone. Deze eer ging naar het Chinese bedrijf Vivo.

Reacties (0)