Samsung Galaxy Gear werkt nu met twintig apparaten

17 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Gear-Fit

Samsung heeft het aantal apparaten die werken met hun Galaxy Gear-smartwatches vergroot. De horloges ondersteunen nu twintig toestellen.

Op deze lijst bevinden zich verschillende smartphones en tablets van de Koreaanse fabrikant.

Galaxy Gear compatibel met tablets

Bij de introductie van de nieuwe Gear-lijn noemde Samsung alleen de Galaxy S5 als ondersteunend toestel. Ze hebben nu echter een lijst naar buiten gebracht waaruit blijkt dat je de horloges aan nog negentien andere apparaten kunt koppelen.

De lijst bestaat uit twaalf smartphones en acht tablets. In deze laatste categorie vallen alle Tab Pro-apparaten, de Note Pro, de nieuwste Note 10.1 en de complete Tab 4-lijn. Toestellen van andere fabrikanten worden niet ondersteund.

Advertentie

Samsung Galaxy Gear

De nieuwe Gear-lijn bestaat uit drie smartwatches waarvan er één speciaal voor sportactiviteiten is ontworpen. Deze heeft een langwerpig en licht gebogen super amoled-scherm en luistert naar de naam Gear Fit.

De overige twee heten Gear 2 en Gear 2 Neo. Zoals de naam al doet vermoeden is de Gear 2 de opvolger van de huidige Gear. Samsung paste het uiterlijk licht aan en verplaatste de camera van het bandje naar de bovenkant van het horloge.

De Gear 2 Neo is een iets goedkopere variant. Deze beschikt niet over een camera en heeft een plastic behuizing in plaats van metaal. Het scherm is wel gelijk aan de Gear 2, een 1,63 inch super amoled-display.

De smartwatches koppel je via bluetooth aan je Samsung-apparaat. Door deze verbinding kun je bijvoorbeeld notificaties van je tablet op je horloge zien. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw mail-bericht hebt ontvangen verschijnt dit ook op het scherm van je Gear.    

Reacties (0)