Samsung Galaxy A8 officieel aangekondigd voor China

15 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-a8-feature

Samsung heeft de Samsung Galaxy A8 officieel aangekondigd, maar alleen in China. Het is één van de meest uitgebreide mid-range phablets van het bedrijf. Of de Samsung Galaxy A8 ook naar het westelijk halfrond komt, is niet bekendgemaakt.

Samsung Galaxy A8 dan eindelijk aangekondigd

De afgelopen maanden kwam de Samsung Galaxy A8 al geregeld in het nieuws. Het waren tot dusver altijd geruchten, omdat Samsung de phablet maar niet aankondigde. Maar daar is nu verandering in gekomen, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf officieel de Galaxy A8 heeft aangekondigd. Het is één van de meest uitgebreide mid-range phablets van de fabrikant, maar hij is voorlopig alleen in China beschikbaar. Daar kunnen consumenten hem nu pre-orderen, voordat Samsung het toestel echt lanceert.

Ondanks het feit dat we wel degelijk met een mid-range phablet te maken hebben, betekent dat niet dat Samsung er toch een premium gevoel aan wil meegeven. Zo heeft de Samsung Galaxy A8 een metalen frame, net zoals de Galaxy S6 (Edge). Qua specs heeft China ook weinig te klagen. Het toestel heeft namelijk een Super Amoled-scherm van 5,7 inch met een full hd-resolutie. Onder de motorkap vinden we onder andere een 64 bit Qualcomm Snapdragon 615-processor, die samenwerkt met 2GB aan werkgeheugen.

Verder beschikt de phablet over een micro-SD-kaartgleuf (wat een doorn in het oog is voor S6-eigenaars), 16GB aan intern geheugen, een camera van zestien megapixels aan de achterkant en een camera van vijf megapixels aan de voorkant, 4G en een batterij met een vermogen 3050 mAh. De A8 wordt standaard geleverd met Android 5.1.1, weegt slechts 151 gram en is 5,9 mm dun, waardoor het de dunste phablet van het bedrijf ooit is. Nu de A8 officieel is aangekondigd, is het nog wachten op de bevestiging dat hij naar het westen komt.

Reacties (0)