Samsung Galaxy A5 (2018) is gecertificeerd, en zal binnenkort naar de winkels komen

07 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung_Galaxy_A5_2018_and_Galaxy_A7_2018_-_Image_-_09_sxr2od

De nieuwe Samsung Galaxy A5 (2018) is gecertificeerd door de National Radio Research Agency, de elektronicawaakhond van Zuid-Korea. De 5,5-inch phablet zal dus binnenkort op de markt worden gebracht.

Renders

Onlangs lekten al wat renders uit van het nieuwe toestel, naast de nieuwe Samsung Galaxy A7 (2017) die nog een slag groter is. Over de A7 is in het certificaat niets te vinden, het gaat hier alleen nog om de A5.

De Samsung Galaxy A5 (2018) is de opvolger van het gelijknamige apparaat van begin dit jaar. De phablet beschikt over goede midrange specificaties.  De phablet, die als typenummer SM-A530F heeft gekregen, is al langs geweest op benchmarksite Geekbench, waar veel over de interne hardware is onthuld.

Beeldverhouding

Zo zit er een Samsung Exynos 7885 chipset in, en 4GB ram. Voorts zou Samsung er een ‘infinity-scherm’ op zeten met een resolutie van 1080 x 2160 pixels. Waarin we de tegenwoordig populaire  beeldverhouding van 1:2 terugzien. Het full hd-scherm biedt geen ruimte voor een vingerafdrukscanner op de voorkant, en die zit daarom op de achterkant van dit toestel. Op de achterkant zit volgens de eerder gelekte plaatjes een single camera met een led-flitser.

Advertentie

Waterafstotend

Verwacht wordt dat de Galaxy A5 (2018) straks in andere landen dan Korea een Snapdragon 660-processor van Qualcomm zal krijgen, eveneens met 4GB ram. De telefoon zal waterafstotend zijn volgens het IP68-protocol en krijgt een ‘always on’-scherm, waar altijd de tijd en enkele notificaties op af te lezen zijn. De telefoon zou voorts een Bixby-knop krijgen, waarmee de personal assistant van Samsung in het Engels kan worden aangeroepen. Die knop kwamen we echter niet tegen in eerdere renders.

Reacties (0)