Review: Dell Streak 7 tablet

05 februari 2011 4 Minuten 0 Reacties
Dell-Streak-7-foto

Dell heeft afgelopen week bij T-Mobile Amerika de eerste 4G tablet gelanceerd, de 7 inch Dell Streak 7. De tablet is uitgerust met Nvidia's Tegra 2 processor en een 7 inch 800x480 Gorilla Glass touchscreen. Slashgear heeft een eerste review van de tablet gemaakt en hem op bepaalde punten vergeleken met de Samsung Galaxy Tab. Hieronder vind je de belangrijkste punten.

Dell Streak 7: Hardware / design

Het hardware design voor de Streak 7 is flink verbeterd ten opzichte van de Streak 5. Zo is het panel voor de batterij niet meer verwijderbaar en is de achterkant voorzien van een textuur voor een betere grip. Een van de dingen die er qua hardware design het meeste uitspringt is dat het apparaat ontworpen lijkt te zijn om meestal door het leven te gaan in landscape modus (horizontaal). Dit zie je terug in de plaatsing van de knoppen en de positie van de camera.

De zijkanten zijn licht afgerond, wat gelijk is aan de Streak 5. Aan de bovenzijde van de tablet zien we maar twee knoppen terug; aan en uit, en volume regeling. De Home, Menu en Vorige knoppen zitten op de voorzijde. Opvallend is het ontbreken van een Zoek knop die we meestal wel terugvinden op Android hardware. Dit zou kunnen betekenen dan Dell snel wil upgraden naar Android Honeycomb, waar geen hardware knoppen meer nodig zijn voor dit soort functies.

Er zitten twee speakers op de Streak 7, aan beiden einden van de tablet. Dit moet de gebruiker een ware stereo ervaring geven met applicaties die audio gebruiken. De Galaxy Tab heeft twee speakers aan de onderzijde. De tablet is ook iets groter dan de Samsung Galaxy Tab.

Dell Streak 7: Software en prestaties

De Streak 7 komt bepakt met Android versie 2.2. De enige andere software die Dell al voor je geïnstalleerd heeft zijn haar eigen Dell Stage widgets. Deze bestaan uit contacten, email, afbeeldingen, home, muziek, social en web widgets. De Streak 7 reageert iets sneller dan de Galaxy Tab, bijna met alle applicaties en zelfs bij het browsen van het web. De overall snelheid is beter dan bij de Galaxy Tab.

Toch is er wel ruimte voor verbeteringen, maar de dual-core Tegra 2 processor zal pas volledig benut kunnen worden zodra Android Gingerbread of Honeycomb voor de tablet beschikbaar komt.

Dell Streak 7: 4G

De Streak 7 is T-Mobile’s eerste 4G tablet. In Europa maken we nog minimaal gebruik van het 4G netwerk, maar in Amerika is het de nieuwe standaard. De snelheid ligt vele malen hoger en met de Streak 7 werd een download snelheid van 2.5 tot 3.5 Mbs behaald.

Dell Streak 7: Camera en multimedia

Met de Tegra 2 processor is het mogelijk om 1080p video content op te nemen, maar de Streak 7 komt bij opnamen niet hoger dan 720p helaas. De weergave van 1080p content is wel mogelijk en de kwaliteit is zeer hoog. De video wordt zonder moeite en haperen weergegeven.

Graphics en games zien er indrukwekkend uit, wat te verwachten was met de expertise van Nvidia op het gebied van graphics. De gameplay is rijk en verloopt zeer soepel, vele malen beter dan op de Galaxy Tab.

Since NVIDIA’s Tegra 2 processor is capable of 1080p capture I was excited to test the video capabilities for both playback and capture. For 1080p video playback the Streak 7 performed admirably. The video played back flawlessly without skipping and with smooth frames. Capture however was a different story all together as 720P was the highest resolution option capable to capture video.

Hieronder een foto die genomen is met de Streak 7.

Dell Streak 7: Batterij

De levensduur van de batterij is het grootste nadeel van de Streak 7. Na het volledig opladen ging de tablet nog niet eens 8 uur mee. De Streak 7 heeft een 2780 mAh batterij, terwijl de Galaxy Tab een 4000 mAh batterij heeft. Je zult dus de Dell tablet wat vaker op moeten laden bij veel gebruik.

Dell Streak 7: Conclusie

De prestaties die de Streak 7 levert maken de tablet toch wat beter dan de Galaxy Tab. De Streak 7 zal in veel gevallen andere 7 inch tablets overtreffen met zijn mogelijkheden als rijk multimedia apparaat en grotendeels dankzij de Nvidia Tegra 2 processor. Als je echt alleen kijkt naar de levensduur van de batterij dan is de Galaxy Tab de betere optie. Hopelijk komt Gingerbread of Honeycomb snel als update voor de Streak 7. Dit moet de tablet nog meer snelheid, een gecentraliseerd OS en meer mogelijkheden geven. Dit geldt niet alleen voor de Streak 7, maar voor vele andere tablets.

Reacties (0)