Review: Consumentenbond bekijkt Android 3.0 tablets van Acer en Packard Bell

21 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-Tab-A500

De tablets zijn in Nederland gearriveerd en reviews verschijnen dan ook dagelijks. De Consumentenbond heeft twee nieuwe Android 3.0 Honeycomb tablets bekeken qua hardware en het Android 3.0 besturingssysteem. De Acer Iconia Tab A500 en de Packard Bell Liberty Tab worden positief beoordeeld wat de tablet hardware betreft, alleen Android 3.0 heeft nog ruimte voor verbeteringen.

Positieve punten die de Consumentenbond benoemd over de twee tablets zijn de grote kijkhoeken, de resolutie van het scherm, de snelle hardware, de connectiviteitsmogelijkheden, de uitbreidmogelijkheden en de twee goede camera’s. Mindere punten zijn de kinderziektes in Android 3.0, het reflecterende scherm, het relatief hoge gewicht, de gladde achterkant en de vertraging tussen het omschakelen van landscape naar portrait modus.

De Acer Iconia Tab A500 en de Packard Bell Libery Tab zijn nagenoeg identieke tablets qua specificaties. Packard Bell is dan ook een dochteronderneming van Acer en heeft de A500 als startpunt gebruikt voor haar tablet. De Liberty Tab heeft wel een chiquere uitvoering. De glanzend rood en witte kleuren geeft de tablet een moderne en stijlvolle uitstraling. Verder beschikt de Liberty Tab over een intern geheugen van 16GB en de Iconia Tab A500 32GB.

De conclusie van de Consumentenbond luidt; “Dus ben je geen fan van Apple, maar wil je toch een prima tablet voor een mooie prijs? Dan zijn de Packard Bell Liberty Tab en de Acer Iconia Tab waardige alternatieven.”

Advertentie

De Acer Iconia Tab A500 is reeds te koop voor 499,00. De Wifi + 3G Iconia Tab A501 zal binnenkort te koop zijn voor 599,00 euro. De Wifi-only Packard Bell Liberty Tab is te koop vanaf juni voor 399,00 euro. e Wifi + 3G versie komt in juli voor 499,00 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)