Reuzenphablet Xiaomi Mi Max in filmpjes te zien

08 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi Mi Max 2

Xiaomi heeft in filmpjes, zonder dat het toestel al officieel is aangekondigd, laten zien hoe de Xiaomi Mi Max eruit ziet. Dit is een reuzenphablet met een schermdiameter van 6,44 inch.

Phablet

Al eerder heeft Xiaomi een foto van de phablet online gezet. In de Chinese filmpjes wordt met het enorme schermformaat de draak gestoken. Een vrouw gebruikt hem bijvoorbeeld als zonneklep. De phablet schijnt bovendien over zulke goede specificaties te beschikken dat bij een van de acteurs letterlijk de stoom uit de oren komt. Dat valt in werkelijkheid waarschijnlijk ietwat tegen.

6,44-inch scherm

De gegevens over de nieuwe phablet zijn al eerder uitgelekt, maar nog niet bevestigd door Xiaomi. Het zou gaan om een phablet met een 6.44-inch scherm, maar dat formaat is eigenlijk het enige bijzondere aan de telefoon. Het scherm moet het doen met een voor dit formaat redelijk magere full hd-resolutie van 1080×1920 pixels.

Mi Max

Er zouden meerdere varianten op de markt worden gebracht, met hetzelfde uiterlijk maar andere geheugengroottes. De goedkoopste versie van de Mi Max zou 2GB ram krijgen en 16GB opslaggeheugen, en niet meer dan ongeveer 200 dollar kosten. Dat sluit uit dat er een high-end processor zoals de Snapdragon 820 in zit. De langzamere Snapdragon 650 lijkt een veiliger gok. Een duurdere variant van de phablet zou worden voorzien van 3GB ram en 32GB opslaggeheugen.

Advertentie

Videoteasers

De videoteasers zijn door Xiaomi zelf op internet gezet, maar ze zijn ietwat lastig te volgen omdat ze allemaal in het Chinees zijn. Hieronder staan ze. Het is onbekend wanneer Xiaomi de telefoons officieel op de markt brengt. Als dat het geval is, zullen ze waarschijnlijk via Chinese importwinkels zoals deze of deze in Nederland te krijgen zijn.

Reacties (0)