Qualcomm toont Full HD tablet met bril-vrij 3D display

28 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Qualcomm-3D-tablet

Ook een jaar na de introductie van de eerste tablet met 3D opnamen en 3D weergave, de LG Optimus Pad, lijkt 3D op tablets nog niet van de grond te komen. Toch weerhoudt dit fabrikanten niet van het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde technieken om van 3D weergave alsnog een interessante feature te maken.

Chipfabrikant Qualcomm en ontwikkelaar van 3D displays MasterImage hebben tijdens het Mobile World Congress een 3D referentietablet getoond die gebruikmaakt van de autostereoscopische 3D techniek (3D zonder bril) en draait op een Snapdragon S4 processor. Het grote voordeel van dit display is de Full HD weergave. Hierdoor wordt ook het 3D beeld in een betere resolutie weergegeven. Een nadeel van autostereoscopisch 3D is nog steeds dat je recht voor het display moet zitten om 3D content te kunnen bekijken. Zodra je van dit punt afwijkt kreeg je tot voor kort een wazig beeld te zien, maar met de nieuwe techniek zie je een scherp Full HD beeld in plaats van (wazig) 3D. Daarbij heeft het nieuwe dislpay een wijdere kijkhoek gekregen voor 3D weergave waardoor de zogenaamde ‘sweet spot’ waarin 3D weergave optimaal is eenvoudiger te vinden is.

De referentietablet zelf beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait op Qualcomm’s dual-core MSM8960 chipset in combinatie met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Aan de achterzijde van de tablet bevinden zich twee 8 megapixel camera’s zodat je ook zelf 3D content kunt produceren. Het is natuurlijk nog een concept maar wellicht zien we binnenkort dan eindelijk een serieuze tablet met een kwalitatief hoogwaardig 3D display.

Advertentie

Bron: Netbooknews, CarryPad

Reacties (0)