Qualcomm stuurt samples van opvolger Snapdragon 845 naar fabrikanten

22 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Qualcomm Snapdragon 845

In een persbericht heeft chipfabrikant Qualcomm bekendgemaakt dat fabrikanten de eerste samples binnenkort zullen ontvangen van de volgende high-end chipset van het bedrijf. Hierdoor hebben fabrikanten volop tijd om straks in 2019 met de volgende generatie smartphones te komen die gebruik zullen maken van de nieuwe processor van Qualcomm.

Veel smartphones die dit jaar zijn verschenen draaien op een processor van Qualcomm. Veel high-end smartphones draaien op de Qualcomm Snapdragon 845, maar ook voor smartphones in het midden en lage segment heeft Qualcomm volop keuze te bieden. Het bedrijf is hard aan het werk om de opvolger van de Snapdragon 845 op tijd klaar te hebben voor de volgende generatie smartphones in 2019. De nieuwe processor wordt geproduceerd op 7nm en kan worden gecombineerd met de X50 5G-modem van het bedrijf. Volgens de chipfabrikant zal dit de eerste modem voor smartphones zijn die geschikt is voor 5G-internet.

The 7nm SoC can be paired with the Qualcomm® Snapdragon™ X50 5G modem, which is expected to be the first 5G-capable mobile platform for premium tier smartphones and other mobile devices. Qualcomm Technologies has begun sampling of its upcoming flagship mobile platform to multiple OEMs developing next-generation consumer devices. The upcoming platform will transform industries, encourage new business models and improve the consumer experience as operators come online with 5G services later in 2018 and through 2019.

Meer details later dit jaar

Een naam voor de opvolger van de Snapdragon 845 heeft de chipfabrikant nog niet gegeven. Meer informatie zal later dit jaar bekendgemaakt gaan worden. Er gaan geruchten rond dat Qualcomm de traditionele drie cijfers los gaat laten. De processor zal naar alle waarschijnlijkheid dan geen Snapdragon 850 of 855 gaan heten, maar komt mogelijk met vier cijfers.

Bron Qualcomm Via 9to5Google

Reacties (0)