Probleem met batterij Samsung Galaxy Note 8

01 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-8-foto-1

Een groeiend aantal gebruikers van de Samsung Galaxy Note 8 meldt een probleem met de batterij. Die laadt niet meer op, als het toestel geheel ontladen is geweest. Samsung onderzoekt het probleem.

Nul procent

Volgens de gebruikers van de phablet doet het probleem zich voor als de batterij totaal ontladen is, dus 0%. Dan schakelt de phablet zichzelf uit. Als je het toestel aan de lader hangt, zou het zichzelf weer aan moeten zetten, maar dat gebeurt niet. Het led-lampje dat aangeeft dat het toestel oplaadt, blijft uit en de batterij wordt niet meer opgeladen.

Soft reset

Een gebruiker meldt dat ook een soft reset niet meer helpt op dat moment. Een ander heeft drie verschillende oplaadkabels aangesloten, zonder resultaat. En een derde heeft het geprobeerd met een draadloze oplader, wat evenmin werkte. De telefoon bleef in deze drie gevallen zo dood als een pier.

Garantie

Samsung heeft het probleem erkend en heeft de getroffen gebruikers een reparatie of vervanging van hun toestel aangeboden. Het probleem is volgens de Koreaanse fabrikant beperkt tot een zeer klein aantal gebruikers. Er wordt uitgezocht wat er precies aan de hand is.

Geen brand

Onwillekeurig moeten sommige gebruikers terugdenken aan de batterijproblemen met de voorganger van de Note 8, de Note 7. Die vlogen te pas en te onpas in brand, waardoor Samsung het toestel na enkele bijna-ongelukken van de markt heeft moeten halen. Dat probleem lijkt echter in de verste verte niet op de trammelant met de batterij van de Note 8, die alleen het toestel zelf betreft.

Reacties (0)