De Pixel Launcher laat je straks wisselen tussen donker en licht thema

13 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
new-nexus-launcher-augustus

Zoals het er nu naar uitziet krijgen Pixel Launcher-gebruikers de mogelijkheid om te wisselen tussen een donker en licht thema. Nu kan het systeem automatisch wisselen tussen de thema's, maar met Android P kan het mogelijk ook handmatig veranderd worden.

Pixel Launcher met donker en licht thema

Mensen met een Google Pixel 2 XL met de Pixel Launcher aan boord beschikken nu al over de mogelijkheid het systeem automatisch te laten wisselen tussen een donker en licht thema. Maar veel mensen vragen om de mogelijkheid dat handmatig te kunnen regelen — en zoals het er nu naar uitziet, biedt Google die optie aan in een volgende update voor Android P. Voor nu geldt nog dat het systeem op basis van dominante kleuren bepaalt welke kleur je krijgt. Veel donkere kleuren schakelt automatisch het donkere thema in.

Google heeft dit nieuws niet groots naar buiten gebracht; het is naar buiten gekomen via de Issue Tracker waar mensen om zo’n optie vroegen. De developer in kwestie liet daarover het volgende weten.

We have added support for a Dark theme to be applied to quick settings and launcher under Settings -> Display -> Device Theme. It will be available in a future Android build.

Gebruikers kunnen dan wisselen tussen de twee bestaande thema’s. Het maakt dan ook niet meer uit wat voor achtergrond je instelt, het systeem zal je keuze voor het thema accepteren. Het wachten is nu op het moment dat Google de functie uitrolt.

Reacties (0)