PhotoSwipe: multiplatform fotodeel-app

22 oktober 2014 2 Minuten 1 Reacties
photoswipe

Aan fotodeeldiensten geen gebrek en de één is net weer even anders dan de andere. Maar dit ziet er wel heel tof uit - en het werkt ook nog (ondanks de berichten van gebruikers die aangeven dat het niet werkt).

PhotoSwipe

Er bestaan inmiddels tientallen, zo niet honderden, apps waarmee je ‘gemakkelijk foto’s kunt delen met je vrienden’. PhotoSwipe is er weer ‘zo één’: een app die het mogelijk maakt nóg gemakkelijker foto’s te delen met, je raadt het al, je vrienden. En daar heeft de applicatie zo zijn eigen manier voor. Wanneer je twee toestellen vlak bij elkaar houdt (ze hoeven niet eens tegen elkaar aan te liggen), een foto kiest en die naar rechts swipet, dan kun je, als het goed is, de foto ontvangen op een andere toestel door eveneens van rechts naar links te swipen.

Het mooie aan dit systeem is dat je niet gebonden bent aan één platform, maar dat je foto’s kunt uitwisselen tussen Android en iOS. Als je de bovenstaande video bekijkt, dan zie je hoe simpel het werkt. Maar hoe werkt het dan precies? Simpel: je opent de app op beide toestellen en hoeft je nergens te registreren of iets dergelijks. Vervolgens kies je een foto uit en swipe je zoals hierboven omschreven, en klaar. De app maakt geen gebruik van Bluetooth of nfc-technologie, maar gebruikt in plaats daarvan de cloud voor het versturen.

Maar dat is niet alles. Ook moet je je locatie aanzetten, anders werkt de dienst niet. Dat lijkt een beetje vreemd voor een fotodeeldienst, maar anders kan de service alle telefoons niet vinden, juist omdat het niet van Bluetooth of nfc gebruikmaakt. De reden dat er bijvoorbeeld geen nfc wordt ondersteund, is omdat de iPhone voorheen geen dergelijke chip had – en omdat de app zodoende breder in de markt gezet kan worden. Wil je het zelf uitproberen (het werkt echt!), dan kun je app gratis downloaden via de onderstaande links.

PhotoSwipe

Reacties (1)