Phablets: Preview Sony Xperia Yuga en lancering Samsung Galaxy Grand

18 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Grand

Een nieuwe categorie mobiele producten die net tussen de smartphones en tablets valt is de categorie van de zogenaamde phablets. Samsung was de fabrikant die het eerste product in deze categorie lanceerde in de vorm van de Galaxy Note. Dit toestel was dermate populair dat meer fabrikanten bezig zijn met phablets en Samsung zelf nog een phablet gelanceerd heeft.

Samsung Galaxy Grand

Samsung heeft vandaag de Galaxy Grand gelanceerd. Dit toestel beschikt over een 5 inch display met een resolutie van 480 bij 800 pixels, een 1.2GHZ dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Verder is de phablet uitgerust met een 8 megapixel camera, Android 4.1.2 Jelly Bean als besturingssysteem en Samsung’s TouchWiz interface.

Qua specificaties is de Galaxy grand dus een zeer eenvoudige en minder krachtige versie van de Galaxy Note en Galaxy Note II. De phablet moet begin 2013 op de markt verschijnen maar zal waarschijnlijk Nederland overslaan. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Sony Xperia Yuga

Ook Sony heeft een phablet in ontwikkeling waarvan de eerste preview vandaag is gepubliceerd door Mobile Review. De Xperia Yuga is een phablet met een 5 inch display, een resolutie van maar liefst 1.920 bij 1.080 pixels, een 1.5GHz Qualcomm S4 Pro quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen, een microSD card reader om het interne opslaggeheugen ui te breiden en een microHDMI poort voor connectie met een display. De Xperia Yoga is verder uitgerust met een 12 megapixel camera en Android 4.1.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Reacties (0)