Panasonic kondigt nieuwe 4K-versie Toughpad FZ-Y1 aan

29 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
ToughPad FZ-Y1

Panasonic heeft vandaag een nieuwe krachtige versie van de Toughpad FZ-Y1 geïntroduceerd, de 4K-tablet is gericht op ingenieurs en architecten.

Toughpad voor architecten & ingenieurs

De Toughpad FZ-Y1 is een 20-inch 4K tablet. Het apparaat beschikt over een zeer krachtige processor en grafische kaart, aanzienlijk sterker dan de standaardversie. Het is tevens de allereerste tablet met Windows 10 Pro van de fabrikant. De tablet is gemaakt voor gebruik door ontwerpers, ingenieurs en architecten. Voor de tablet is ook samengewerkt met SolidWorks, maker van de bekende CAD-oplossing voor digitaal ontwerp.

De Toughpad FZ-Y1 heeft zo’n 16 GB werkgeheugen en een SSD met en capaciteit van 256GB (uit te breiden tot 512GB). De grafische kaat is en AMD FirePro M5100 en de processor een krachtige Intel Core i7 met een rekenvermogen van 2,6 GHz tot 3,2 GHz.

Scherm & connectiviteit

Het scherm van het apparaat heeft een 4K-resolutie en is een 20-inch IPS paneel. Het heeft een beeldverhouding van 15:10 zodat het geschikt is voor het bekijken van tekeningen in A3-formaat. Panasonic heeft ook een optionele stylus ontworpen voor het toestel, de Electronic Touch Pen. Die werk op basis van infrarood en zou volgens de fabrikant zo nauwkeuriger zijn dan andere versies.

Verder heeft de tablet ook alle standaard connnectiveitsmiddelen, zoals een USB 3.0-poort, een LAN-poort, HDMI en een Mini DisplayPort. Bluetooth en Wi-Fi is ook aanwezig. Panasonic biedt ook een cradle aan om het apparaat op een bureau te gebruiken of om hem op een tekentafel te gebruiken. De fabrikant biedt standaard 3 jaar fabrieksgarantie aan en belooft reparatie binnen 96 uur.

Prijs & beschikbaarheid

De Toughpad FZ-Y1 zal verkrijgbaar zijn eind december 2015. Panasonic raadt een verkoopadviesprijs aan vanaf €4300 exclusief btw.

Reacties (0)