Oude iPhones krijgen een update om gps-bug te herstellen

23 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
iPhone XS Max

Oudere iPhones en iPads van 2012 of eerder krijgen vanaf vandaag een software-update om een fout in het gps-systeem te herstellen. Ook andere bedrijven als TomTom en Garmin hebben met deze gps-bug te maken. Download de update om de juiste datum, tijd en locatie te kunnen gebruiken.

Gebruik je een oude iPhone of iPad die voor 2012 werd geïntroduceerd? Dan zul je vanaf vandaag ineens een nieuwe update kunnen aantreffen voor je toestel. De update zal een gps-fout herstellen.

Apple brengt vandaag een software-update uit voor een hele serie oudere iPhones en iPads om een gps-bug te herstellen, zo meldt The Verge. Deze bug staat bekend onder de naam Week Number Rollover issue. Het komt omdat gps-systemen de weken tellen in 10-bit. Dit betekent dat wanneer week 1024 aanbreekt, er opnieuw geteld gaat worden. Het resultaat is dat toestellen niet meer de juiste locatie, tijd en datum zullen aangeven. Dit is niet een fout van Apple, maar met het gps-systeem op zichzelf. De update van Apple zal ervoor zorgen dat je jouw oudere iPhones en iPads nog gewoon kunt gebruiken.

Nog geen problemen tot 3 november

Ook andere gps-systemen zoals de navigatiesystemen van TomTom of Garmin hebben met dit probleem te maken. Zij hebben onlangs al een update uitgebracht om deze problemen te verhelpen. Apple doet nu dus hetzelfde. Volgens het bedrijf hebben de toestellen nu nog niet met problemen te maken, maar zou dit specifiek op 3 november gaan gebeuren. Installeer de software-update dus in ieder geval voor 3 november.

De software-update zal verschijnen als iOS 10.3.4 voor de iPhone 5 en de 4e generatie iPad en als iOS 9.3.6 voor de iPhone 4S, de eerste iPad mini, iPad 2 en de 3e generatie iPad.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)