Oppo Reno gepresenteerd: schuine pop-up camera en 10x hybrid zoom

24 april 2019 2 Minuten 0 Reacties
oppo-reno-foto-1

Oppo heeft vanmiddag in Zürich de nieuwe Oppo Reno-serie gepresenteerd. De serie kenmerkt zich door de schuine pop-up camera en komt in Nederland in twee verschillende versies op de markt.

Woensdag heeft Oppo de nieuwe smartphoneserie Reno gepresenteerd in Zürich. De Oppo Reno-serie bestaat uit drie smartphones, waarvan er twee daadwerkelijk naar Nederland komen. Er is een regulier model, de Oppo Reno, en de Oppo Reno 10x Zoom. Beide modellen kenmerken zich door de schuine pop-up camera. Daarnaast is er nog een 5g-model van de Reno. Deze komt niet naar ons land toe.

Oppo Reno 10x Zoom

Het topmodel is de Oppo Reno 10x Zoom. Dit toestel heeft een Amoled-scherm van 6,6-inch in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. De processor is een Qualcomm Snapdragon 855 met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Achterop vinden we een hoofdcamera van 48-megapixel, een zoomlens van dertien megapixel (10x hybrid zoom) en een groothoeklens van acht megapixel (120 graden). De hoofdcamera maakt gebruik van dubbele optische beeldstabilisatie. Video’s in 4k, een Ultra Nacht Modus 2.0, kunstmatige intelligentie en een portretmodus staan tot je beschikking.

Het toestel heeft geen notch (scherminkeping). In plaats daarvan heeft de Oppo Reno een schuine pop-up camera die met een druk op de knop binnen 0,8 seconden tevoorschijn komt. Deze herbergt een selfiecamera van zestien megapixel (f/2.0). Deze schuine pop-up camera kan volgens Oppo meer dan 200.000 keer gebruikt worden. Dit komt neer op 100 keer per dag gebruikmaken van de camera voor in totaal vijf jaar lang. Verder is het toestel van alle gemakken voorzien, namelijk bluetooth 5.0, usb-c, een vingerafdruksensor onder het scherm en snelladen met VOOC 3.0. De batterij heeft een capaciteit van 4.065 mAh. Het toestel draait op Android 9.0 Pie met Oppo’s eigen softwareschil ColorOS 6.

Oppo Reno

Het reguliere model lijkt aan de buitenkant op de 10x Zoom-editie, maar is intern voorzien van wat mindere specificaties. Het Amoled-scherm is met 6,4-inch een slagje kleiner, maar heeft wel dezelfde resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. De processor is een Snapdragon 710 en het toestel heeft 6 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen aan boord.

Dezelfde hoofdcamera van 48-megapixel (f/1.7) is aanwezig, maar dan gecombineerd met een camera van vijf megapixel. De camera voorop is dezelfde zestien megapixel als op de 10x Zoom-editie. De batterij is met 3.765 mAh ook net iets minder als op het andere model. Voor de rest is het toestel identiek aan de 10x Zoom. De uitzondering is de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Deze vinden we wel op dit goedkopere model in de serie, maar niet op de 10x Zoom-editie.

Prijs en beschikbaarheid

Beide modellen zijn beschikbaar in de kleuren Ocean Green en Jet Black. De Oppo Reno ligt op 10 mei in de winkel voor een bedrag van 499 euro. De Oppo Reno 10x Zoom ligt begin juni in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

Reacties (0)