Op deze manieren gaat Android O jouw Android een stuk sneller maken

17 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
android-o-mei

Google wil met Android O ervoor zorgen dat je veel meer dingen kunt doen in een kortere tijd, door slimme functies toe te voegen. Daarvoor maakt het systeem gebruik van machine learning, dat geheel op het apparaat zelf plaatsvindt.

Zo doe je de dingen sneller met Android O

Met de release van Android 7.0 Nougat voegde Google al een aantal handige features toe aan het platform, maar met de release van Android O gaat Google een aantal stappen verder. De kern van de veranderingen hebben allemaal te maken met snelheid. Zo heeft Google tijdens Google I/O 2017 laten zien hoe we de picture-in-picture-modus kunnen gaan gebruiken. Je activeert het schermpje door op de thuisknop te drukken, waarna je het overal naartoe kunt slepen. En je deactiveert het door hem naar beneden te vegen.

Verbeterde notificaties en autofill

Er komen nieuwe applicatienotificaties aan. Voortaan tref je naast een app-icoon een puntje aan dat aangeeft dat je een notificatie hebt. Je kunt dat app-icoontje ingedrukt houden en zien wat de notificatie precies meldt. De handeling die je verricht wordt automatisch gesynchroniseerd met de notificatie in de statusbalk: open je hem bij de app, dan zal de notificatie worden weggehaald in de statusbalk en vice versa. Ook heeft Google wederom laten zien dat bepaalde formulieren snel automatisch ingevuld kunnen worden.

Slimmer kopiëren en plakken en soepeler systeem

Ook kun je straks slimmer data kopiëren en plakken. Android zal automatisch een compleet adres, telefoonnummer of e-mailadres selecteren wanneer je er twee keer op tapt of langer op drukt. Daarnaast zal Android automatisch vragen of je iets via Gmail wil versturen of iemand wil bellen met de telefoonapplicatie. Achter de schermen verandert er ook het één en ander: je apparaat zal straks sneller opstarten en apps zullen over het algemeen soepeler draaien. Ook worden er een hoop activiteiten op het apparaat gedaan, in plaats van in de cloud.

Betere accuduur en beveiliging in Google Play

Android beschikt al over Doze, die voor accubesparing kan zorgen door apps en systemen op de achtergrond af te sluiten. Android O gaat daarin straks nog een stapje verder. Ook kan Android O straks laten zien welke apps veel van je accu vergen. En op de achtergrond scant Google Play natuurlijk al de apps om te kijken of ze veilig zijn of niet. O zal straks laten zien dat er wordt gescand, zodat je precies weet waar je aan toe komt. Deze nieuwe functie wordt Google Play Protect genoemd en moet je net dat beetje extra rust gaan geven.

Reacties (0)