Ook Galaxy Tab S 8.4 krijgt de Lollipop-update

24 april 2015 1 Minuut 1 Reacties
samsung-galaxy-tab-2-8-4-lollipop-mwc

Samsung heeft laten weten dat de premium tablet Samsung Galaxy Tab S 8.4 ook wordt voorzien van Android 5.0 Lollipop, net zoals de 10.5-versie. Hoewel dat goed nieuws is, gaat het hier helaas niet om de nieuwste versie van het OS.

Galaxy Tab S 8.4 krijgt ook Lollipop

Soms moet je ergens even op wachten, maar dan heb je ook wat. Dat is ook het geval met de Samsung Galaxy Tab 8.4, één van de premium tablets die Samsung in het assortiment heeft. Deze tablet wordt namelijk voorzien van Android 5.0 Lollipop, maanden nadat het besturingssysteem al verkrijgbaar is. Samsung gaf duidelijk de prioriteit aan andere modellen die het heeft, aangezien ook de Samsung Galaxy Tab S 10.5-versie pas onlangs is voorzien van Lollipop. De update geldt echter alleen voor de wifi-versie van de tablet.

Voor de tablets heeft Samsung een Magazine UI ontworpen, die een beetje afwijkt van de Lollipop-versies op de smartphones en phablets. De wijzigingen zijn echter minimaal, met hier en daar een aanpassing in een animatie. Ook heeft bijvoorbeeld de volumeregelaar een Lollipop-uiterlijk gekregen en is het inmiddels duidelijk dat je direct van gebruikersaccount kunt wisselen vanuit het snelle menu, die je tevoorschijn haalt wanneer je de statusbalk naar beneden veegt. Maar dat is niet het nieuws waar we op hebben zitten wachten.

Het grootste pluspunt is namelijk dat Android 5.0.2 op deze Galaxy Tab S-tablets een officiële stille modus heeft, net zoals op de Samsung Galaxy Note Edge het geval is. Eerder kwam al naar buiten dat Samsung begonnen was het de uitrol in Frankrijk en ook tijdens MWC 2015 zagen we zowel de Tab S 10.5 als de Tab S 8.4 draaien op Lollipop. Check ook alvast deze video van Lollipop op de bovengenoemde tablets. Wanneer de update in Nederland aankomt, is niet bekend – maar dat hoeft geen weken meer te duren.

Check ook onze recensie van de Samsung Galaxy Tab S 8.4.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Buizerd

Buizerd
27 april 2015 om 13:13

Even wachten op lolliflop?
Ik vraag me af of het Samsung gelukt is om de fouten uit Lolliflop te halen.
Het is Google tenminste nog niet gelukt in het afgelopen half jaar, sterker nog ze hebben de fouten verergerd in de latere updates voor hun eigen Nexus teostellen.
Ik zou dus maar wachten met het updaten totdat zeker is dat de de Lolliflop update niet de bugs bevat die overbelasting en daardoor doorbranden van componenten heeft.

Inloggen