Ook AMD ontwikkelt processor voor Windows 8 tablets

23 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
AMD

Intel heeft al meerdere malen aangegeven grote plannen de hebben met Windows 8 en moet ook wel omdat dit een van de laatste kansen zal zijn om aan te klampen in de markt voor tablets. Maar, als Intel vol gaat Windows 8 kan concurrent AMD natuurlijk niet achterblijven. De chipfabrikant heeft aangekondigd nieuwe processors in ontwikkeling te hebben.

De nieuwe ‘low voltage’ processors moeten de concurrentie aangaan met Intel’s Clover Trail processor en AMD wil ze dan ook klaar hebben voordat Microsoft Windows 8 in oktober lanceert. Interessant zal zijn wie de hardware partners van AMD worden. Intel heeft al meerdere fabrikanten als partner genoemd, waaronder HP en Dell. De kans is klein dat deze fabrikanten de relatie met Intel op het spel zetten en een samenwerking met AMD aangaan.

Een element waar AMD wellicht een voorsprong op kan nemen is de prijs van de chipsets. De verwachting is namelijk dat Intel de prijzen op hoog niveau legt en er hierdoor voor zorgt dat Windows 8 tablets een prijzige aankoop worden. Daarbij stelt de chipfabrikant heel wat eisen aan tablets voordat ze gebruik mogen maken van een Intel processor. AMD kan fabrikanten overtuigen door ze wat meer ruimte te geven qua hardware en de prijs laag te houden.

Bron: Digitimes

Reacties (0)