OnePlus werkt met Google aan Wear OS voor eigen smartwatch

18 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
wear-os-google

OnePlus heeft bevestigd te werken aan een eigen smartwatch. Ook werkt het bedrijf met Google aan de verbetering van het Wear OS.

OnePlus werkt aan eigen smartwatch

Eerder waren er al geruchten over het idee dat het Chinese OnePlus werkt aan een eigen smartwatch. Dat slimme horloge zou volgens geruchtenmakers niet draaien op Wear OS, maar de ceo van het bedrijf heeft nu het tegenovergestelde bekendgemaakt. In een interview met de website Input heeft ceo Pete Lau namelijk bevestigd dat het bedrijf werkt aan een smartwatch én dat dat slimme horloge op Wear OS draait. Wear OS is het besturingssysteem voor smartwatch, dat wordt ontwikkeld en bijgehouden door Google.

Dat is niet de enige onthulling die uit die interview gekomen is. Lau laat namelijk ook weten dat Google en OnePlus nauw samenwerken aan de smartwatch, met name het Wear OS. Beide bedrijven willen de Wear OS-software namelijk verbeteren en de focus ligt hier voornamelijk op hoe het systeem communiceert met Android-smartphones en televisies en mediaspelers met Android TV. Het is niet precies wat Lau hiermee bedoeld, maar wellicht kan het betekenen dat er een soort fitnessprogramma komt dat je op je tv volgt en op je horloge bijhoudt.

Wear OS definitely has room to improve. What we’re trying to do is work with Google to try to improve the connectivity between the Wear OS ecosystem, Android TV, and Android smartphones to create this ability for better device interoperability across the ecosystems. This has been something looked at very positively from Google’s side as well, so this is the direction that we’re trying to develop, but we don’t have more than we can share on that right now.

Helaas is het niet zo dat dit nieuws ervoor zorgt dat de zorgen omtrent fitness en Wear OS direct weggenomen worden (het systeem biedt niet de meest uitgebreide opties), maar wie weet wat de toekomst in petto heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)