Dit is de OnePlus 8T Concept
Het Chinese bedrijf OnePlus wil zichzelf positioneren als meer dan een simpele telefoonfabrikant. Dat doet het bedrijf door conceptsmartphones te presenteren. Eerder zagen we al de Concept One voorbijkomen en dit keer is het de beurt aan de 8T Concept. Dit is een nieuwe smartphone gebaseerd op de fijne OnePlus 8T-smartphone, die eind 2020 uitgebracht werd. De nieuwe telefoon “haalt inspiratie uit de natuur” en combineert dit met “een grenzenloze aanpak ten aanzien van interactie met apparaten”.
Dat zijn natuurlijk mooie woorden, maar wat betekenen ze nou concreet? OnePlus heeft zichzelf ten doel gesteld een smartphone te maken die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tilt. Dat probeert de fabrikant nu te doen door technologie te gebruiken die mogelijk in de toekomst een positieve impact kan hebben. De 8T Concept is daar het resultaat van, door die eerder genoemde “natuurlijke interactie” te realiseren tussen de gebruiker en het apparaat. Het klinkt nog steeds een beetje vaag, dus we gaan er iets dieper op in.
De smartphone maakt gebruik van ECMF: Electronic Color, Material en Finish. In dit geval resulteert dat in glas op de achterkant dat van kleur verandert, door het metaaloxide dat erin zit. Wanneer er een bepaald aantal voltage doorheen gestuurd wordt, dan verandert dat glas van kleur. Dat varieert dan van donkerblauw tot een lichtzilveren kleur. Die technologie wordt gecombineerd met mmWave sensing technology. De mmWave-radio in de smartphone is in staat elektromagnetische golven uit te zenden en te ontvangen.
Wanneer de module elektromagnetische golven ontvangt, dan kan de digital signal processor (DSP) en de processor die informatie omzetten in het waarnemen, uitbeelden, lokaliseren en volgen van objecten om je heen. Die technologie noemt OnePlus Reactive Sensing. Dat kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Denk dan aan het weergeven van een bepaalde kleur wanneer je gebeld wordt; en middels een handbeweging kun je dat gesprek aannemen of negeren. Zo bedien je je smartphone zonder hem aan te raken.
Daarnaast zou de technologie op de OnePlus 8T Concept gebruikt kunnen worden als een soort ademhalingsmonitor. De mmWave-technologie is in staat de ademhaling van de gebruiker waar te nemen, waardoor de telefoon in real-time biometrische feedback kan geven door van kleur te veranderen (dan moet je natuurlijk wel snappen wat die kleuren inhouden). Dit zijn voorbeelden die het bedrijf in een persbericht noemt. Op moment van schrijven heeft de redactie van FWD dit niet kunnen testen en uitproberen.
Reacties (0)