OnePlus stopt met dataverzameling na privacy-klachten

16 oktober 2017 1 Minuut 1 Reacties
oneplusdataverzameling

OnePlus is aan de slag gegaan met de kritiek van de gebruikers omtrent de verzameling van grote hoeveelheden gevoelige data. Zo worden onder andere telefoonnummers en MAC-adressen niet meer verzameld en komt er een extra installatievenster.

Afgelopen woensdag kwam het nieuws naar buiten dat OnePlus het niet zo nauw neemt met de privacy van de gebruikers. Data als IMEI-nummers, MAC-adressen, namen van mobiele netwerken en serienummers worden verzameld zonder deze te anonimiseren.

In een bericht op de officiële forums heeft OnePlus een nieuw statement uitgegeven omtrent deze privacy-inbreuk:

‘We nemen de privacy van onze gebruikers zeer serieus en willen benadrukken dat we de data nooit gedeeld hebben met externe partijen. We verzamelen data over de gebruiker en het toestel in twee verschillende stromen. De data wordt verzameld met de intentie om onze producten en service te blijven verbeteren.’

Gebruiker kan zelf aangeven mee te doen met de dataverzameling

Na alle kritiek van de gebruikers gaat het bedrijf toch overstag. Eind oktober zullen alle OnePlus telefoons die draaien op OxygenOS een venster tonen tijdens de installatie. Hierbij kan de gebruiker zelf aangeven of ze deel willen nemen aan het “OnePlus User Experience Program”. Hierbij krijgt de gebruiker de duidelijke melding dat er data wordt verzameld. De gebruiker kan vervolgens kiezen om hier aan mee te doen of niet. Daarnaast belooft OnePlus om geen data als telefoonnummers, Mac-adressen en WiFi-informatie meer te verzamelen.

Advertentie

Je kunt de gebruikersdataverzameling op OxygenOS ook handmatig uitzetten. Dit kan bij ‘Settings’>Advanced’>’Join user experience program’.

Reacties (1)