OnePlus haalt Oreo-update voor OnePlus 3 en OnePlus 3T terug

04 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
android-8-oreo

OnePlus heeft laten weten dat de update naar OxygenOS 5.0, op basis van Android 8.0 Oreo, is teruggehaald voor OnePlus 3 en OnePlus 3T. Enkele gebruikers van de toestellen hebben namelijk geklaagd over problemen die de update met zich meebrengt.

Oreo teruggehaald voor OnePlus 3 en OnePlus 3T

Onlangs liet OnePlus weten dat het over-the-air updateproces is gestart dat OxygenOS 5.0, op basis van Android 8.0 Oreo, is gestart voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Maar die update wordt nu teruggehaald, aangezien gebruikers hebben geklaagd over enkele problemen die de software-update met zich meebrengt. De problemen die gebruikers noemen zijn onder meer het extreem verlaagde volumeniveau, mobiele data die niet werkt, bluetooth-verbindingsproblemen, accu die sneller leeg gaat, vertraging op het touchscreen en meer.

Er werd aanvankelijk aangeraden om de cache van het toestel leeg te maken of een terug te gaan naar de fabrieksinstellingen, maar beide dingen lijken de problemen tot op heden nog niet op te lossen. Downgraden is technisch gezien ook niet mogelijk. Maar wanneer je een fabrieksherstel initieert, dan kun je wel teruggaan naar OxygenOS 4 (maar dan moet je dus niet weer de update naar OxygenOS 5.0 downloaden). Het is nog niet bekend wat OnePlus tegen deze problemen gaat doen; het wachten is op duidelijk antwoord.

Reacties (0)