OnePlus 6 krijgt optie om scherminkeping te verbergen

04 april 2018 2 Minuten 0 Reacties
oneplus 6

Na overweldigende kritiek op de scherminkeping van de OnePlus 6 komt het bedrijf de gebruikers tegemoet. Na de lancering van het vlaggenschip komt OnePlus met een software-update om de statusbalk zwart te maken, zodat de notch niet meer zal opvallen.

Zoals al eerder bekend was krijgt de OnePlus 6 een scherminkeping, de zogenaamde notch. Ook andere vlaggenschepen komen met de scherminkeping en dat is wel opvallend te noemen, want de meeste gebruikers zitten er eigenlijk helemaal niet op te wachten. Ook OnePlus kreeg veel commentaar na het onthullen van de inkeping in het scherm.

Blackout-functie om notch te verbergen

Op het officiële OnePlus-forum sprak de CEO van OnePlus met de community over het display. In eerste instantie werd de beslissing van de notch verdedigd, maar na een storm van kritiek gaat OnePlus nu toch overstag. Na de lancering komt het bedrijf met een software-update om de notch te verbergen via een zogenaamde blackout-functie. Dit betekent natuurlijk niet dat de notch zal verdwijnen. De software-update zal ervoor zorgen dat de randen naast de notch zwart worden gemaakt. Hierdoor lijkt het alsof de inkeping er niet is, doordat de statusbalk en de notificaties ook zwart zijn. Je krijgt dus een zwarte balk aan de bovenkant van het scherm, waardoor de notch niet meer zal opvallen.

A black-out feature was seriously considered in the early stages of the development of the OnePlus 6. At the time we decided against adding this feature. We wanted to focus all of our time and resources on delivering an exceptional full-screen experience. I still believe the best way to experience the OnePlus 6 is using the full potential of the display. Recently many users have raised interest in having a black-out function. We respect your feedback, and would like to give everyone the ability to choose. This function will enable you to black out the background of the notifications and status bar. It will be added in a future software update released after the launch of the OnePlus 6. Look forward to sharing this new update with you all. Thank you for making us better!

Het is goed om te zien dat OnePlus luistert naar de community. Gisteren kwam het nieuws naar buiten over de specificaties van de OnePlus 6. Het nieuwe vlaggenschip komt met een Snapdragon 845-processor, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Een datum voor de lancering is nog niet bekend.

Advertentie

 

Reacties (0)