‘OnePlus 5 wordt op 15 juni gepresenteerd’

29 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
OnePlus 5-render

De nieuwe OnePlus 5 zou op 15 juni officieel het licht zien. Dat blijkt uit een interne mail van OnePlus waar GizmoChina de hand op heeft weten te leggen.

Vlaggenschip

De datum zou redelijk overeenkomen met eerder gelekte informatie over de nieuwe phablet. De OnePlus 3T wordt bijvoorbeeld al op 1 juni uit productie genomen. Twee weken later neemt de OnePlus 5 dan het stokje over van het huidige vlaggenschip, dat hetzelfde schermformaat behoudt: 5,5 inch.

Prijs

Er wordt met spanning uitgekeken naar de OnePlus 5. We zijn van dit redelijk jonge bedrijf gewend dat het toptelefoons uitbrengt tegen een verhoudingsgewijs erg lage prijs. Phablets met grofweg dezelfde capaciteiten als de high-end Samsungs, HTC’s en Sony-toestellen, maar voor ongeveer de helft van de prijs. De OnePlus 3T loopt bijvoorbeeld op de snelste mobiele processor die momenteel beschikbaar is, de Qualcomm Snapdragon 821, en heeft een prijs van 439 euro. Een vergelijkbaar toestel van een van de grote fabrikanten kost bijna tweemaal zoveel. Over de OnePlus 5 is echter gelekt dat het toestel meer dan zeshonderd euro gaat kosten. De processor wordt een Qualcomm Snapdragon 835. Andere sites houden het op zo’n 450 euro. Over dit belangrijke gegeven is dus nog niets zeker.

Slimme kostenbesparing

OnePlus staat erom bekend dat er op een slimme manier kosten worden bespaard door de toestellen zo goedkoop mogelijk te maken. Er wordt niet bezuinigd op de kwaliteit van de toestellen, maar wel op zaken als voorraadbeheer en marketing. Reclame hoeft OnePlus bijna niet te maken, want geïnteresseerden weten allang dat het toestel bestaat en zitten erop te wachten. In het begin was het strikte voorraadbeheer uiterst frustrerend voor de fans van het toestel. Alleen via een invite-systeem kon je een code bemachtigen waarmee je een toestel kon bestellen. Dit systeem heeft OnePlus later losgelaten, nadat bleek dat de telefoons erg goed werden ontvangen en de voorraad altijd schoon op ging.

Kortingcode

Straks heeft OnePlus wel een ander lokkertje voor de fans in gedachten. Wie een OnePlus 5 wil bestellen, kan een kortingcode krijgen via iemand die al een OnePlus heeft. Dat kan enkele tientjes schelen op de prijs.

Camerakwaliteit

Vanuit het management van OnePlus wordt de laatste tijd af en toe een korrel informatie over het nieuwe toestel op het web gezet. Zo is er net een foto getwitterd die met de OnePlus 5 is gemaakt, afgezet tegen een foto die met een andere telefoon is gemaakt. Uiteraard is de foto van de OnePlus 5 veel beter.

Reacties (0)