Android Pie verschijnt in bèta op Nokia 8 en OnePlus 5/5T

12 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android 9.0 Pie

Zowel Nokia als OnePlus hebben bekendgemaakt dat Android Pie nu beschikbaar is in bèta-vorm op enkele smartphones. Eigenaars van een Nokia 8, OnePlus 5 of OnePlus 5T kunnen de nieuwe software nu uitproberen. Let wel echter op: er kunnen nog problemen opduiken.

Android Pie in bèta

Hoewel Android Pie eigenlijk al in november naar de Nokia 8 had moeten komen, is dat helaas niet gebeurd. Maar zoals het er nu naar uitziet, lijkt de release dichterbij te zijn. Er is namelijk een bèta-versie van de update beschikbaar, die testers nu kunnen uitproberen. Mocht je daar interesse in hebben, dan kun je je aanmelden voor de Nokia Beta Labs. Zorg er wel voor dat je je data in een back-up staan, zodat je eventueel terug kan gaan naar Android 8.1 op het moment dat er iets fout gaat (en dan kan nou eenmaal gebeuren met bèta-updates).

Ook OnePlus heeft de moeite genomen een bèta-update uit te brengen voor de OnePlus 5 en de OnePlus 5T. Eigenaars van deze toestellen kunnen nu ook uitproberen hoe Android Pie werkt op hun smartphones. Je hebt hiervoor respectievelijk Open Beta 22 of Open Beta 20 nodig. De software-ervaring moet nagenoeg hetzelfde zijn als op de OnePlus 6T, aangezien dat toestel al op Android 9.0 draait. Wil je meer lezen over dat toestel en de software die erop staat, dan kun je natuurlijk altijd nog even onze recensie erop naslaan.

Reacties (0)