OnePlus 3 en 3T krijgen Face Unlock met OxygenOS 5.0-update

30 november 2017 1 Minuut 4 Reacties
OnePlus 3 en OnePlus 3T

OnePlus blijkt stiekem een Face Unlock-functie naar de OnePlus 3 en 3T gebracht te hebben met de update naar Android 8.0 Oreo in de vorm van OxygenOS 5.0.

Onlangs kondigde OnePlus de nieuwe OnePlus 5T aan. Dit toestel beschikt over Face Unlock, een veiligheidsfunctie waarmee je de smartphone kunt unlocken met je gezicht. De 5T is de enige telefoon van OnePlus die over deze functie beschikt. De functie is al wel aangekondigd voor de OnePlus 5.

Vorige week kregen de OnePlus 3 en 3T een update naar Android 8.0 Oreo in de vorm van OxygenOS 5.0. Alhoewel de begeleidende tekst van de update met geen woord repte over Face Unlock, blijkt deze functie toch ook stiekem naar de One Plus 3 en 3T gekomen te zijn.

Face Unlock via OxygenOS 5.0-update

Heb jij de OxygenOS 5.0-update al binnen? Via Settings (Instellingen) ga je naar Security & Fingerprint. Vervolgens klik je op Smart Lock. Hier is de optie “Trusted Face” verschenen, waar je de benodigde stappen kunt doorlopen om Face Unlock in te stellen.

Advertentie

De functie werkt op de OnePlus 3 en 3T wel iets anders dan op de nieuwe 5T. Zo kun je de telefoon niet unlocken wanneer het scherm uit is. Daarnaast word je na het scannen niet direct naar het beginscherm gebracht, maar moet je het ontgrendelscherm eerst omhoog swipen. Of de functie dan ook heel handig is op de OnePlus 3 en 3T zal de praktijk uitwijzen, maar het is OnePlus te prijzen dat ze de Face Unlock-functie ook naar de oudere toestellen hebben gebracht.

Update: Het blijkt dat deze functie al bij aanschaf van de OnePlus 3 en 3T beschikbaar was. Het is dan ook geen nieuwe functie via de OxygenOS 5.0-update.

Reacties (4)