OnePlus 2 officieel aangekondigd voor 11 augustus

28 juli 2015 2 Minuten 0 Reacties
oneplus-2-achterkant

OnePlus heeft vannacht om vier uur Nederlandse tijd officieel de OnePlus 2 aangekondigd: een phablet met een scherm van 5,5 inch. Het toestel is vanaf 11 augustus verkrijgbaar in Nederland, maar alleen wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen, vanaf 329 euro.

Dit is de OnePlus 2

Maanden van speculatie ging er aan vooraf: de aankondiging van de langverwachte OnePlus 2-phablet. Vannacht, rond vier uur Nederlandse tijd, was het dan zo ver: OnePlus kondigde het toestel officieel aan via een virtual reality-evenement. Hoewel bijna alles al bekend was over het apparaat, is het toch fijn dat alles nog even bevestigd wordt door de fabrikant. De OnePlus 2 is een phablet met een scherm van 5,5 inch, inclusief een schermresolutie van 1080p, en een opvallend en verfrist design dat je van het bedrijf gewend bent.

OnePlus heeft al eerder aangegeven dat de OnePlus 2 geen toestel is dat moet concurreren met de toestellen die verder nog in 2015 gaan uitkomen, maar juist moet concurreren met de smartphones en phablets die in 2016 worden uitgebracht. De OnePlus 2 heeft een vingerafdrukscanner en een camera van vijf megapixels aan de voorkant, evenals een camera van dertien megapixels aan de achterkant die in staat is video’s in 4K te schieten. De vingerafdrukscanner kan in totaal vijf vingerafdrukken onthouden en gebruiken.

Advertentie

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 810-processor en 3GB of 4GB aan werkgeheugen. Ook beschikt de OnePlus 2 over een batterij met een vermogen van 3300mAh en een usb type c-aansluiting. Ook is er ondersteuning voor het 4G-netwerk, Bluetooth 4.1 en ruimte voor twee sim-kaarten, maar aspecten als NFC en een microSD-kaartgleuf ontbreken. De achterkant van de OnePlus 2 is verwisselbaar, maar eigenaren worden standaard voorzien van de Sandstrom Black-variant. Ook krijg je het nieuwe Oxygen OS.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 2 is vanaf 11 augustus verkrijgbaar in Nederland. Er komen twee edities uit: eentje met 16GB aan intern geheugen en 3GB aan werkgeheugen en eentje met 64GB aan intern geheugen en 4GB aan werkgeheugen. De eerstgenoemde kost mogelijk 329 euro, terwijl de tweede mogelijk versie 389 euro gaat kosten. Je kunt de OnePlus 2 bestellen via de website van OnePlus, waar je je kunt aanmelden voor een uitnodiging. Op moment van schrijven hebben zich bijna 430 duizend mensen al aangemeld voor het apparaat.

Reacties (0)