Onderzoek: Android en BlackBerry gebruikers prefereren Apple’s iPad

09 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
ipad2-bigger

Het zou logisch zijn om te denken dat Android smartphone gebruikers kiezen voor een Android tablet en dat BlackBerry smartphone bezitters kiezen voor een BlackBerry PlayBook, maar niets lijkt minder waar. Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Maritz Research verkiezen Android en BlackBerry smartphone gebruikers Apple's iPad boven tablets van andere fabrikanten.

2.500 deelnemers aan het onderzoek werden 14 verschillende tablets van 11 verschillende fabrikanten voorgeschoteld. Ondanks dat het kiezen van hetzelfde besturingssysteem voordelen met zich mee kan brengen als het uitwisselen van apps en een eenvoudige synchronisatie kiezen de meeste Android, BlackBerry en Windows Mobile gebruikers voor de iPad. BlackBerry gebruikers zijn het meest overtuigd van de iPad. 53 procent van de deelnemers koos voor de iPad, terwijl maar 8.5 procent een voorkeur had voor de BlackBerry PlayBook. 12 procent gaf aan voor de Amazon Kindle Fire te gaan, terwijl 11 procent liever een Samsung Galaxy Tab zou kopen.

Voor Android is het iets positiever aangezien 41 procent van de Android gebruikers voor een iPad zou gaan. 15 procent zou kiezen voor de Amazon Kindle Fire tablet en 19 procent zou kiezen voor een Samsung Galaxy Tab tablet. Van de windows Mobile gebruikers geeft 40 procent de voorkeur aan de iPad, terwijl 16 procent een Kindle Fire zou kopen en 12 procent kiest voor een Samsung Galaxy Tab.

Er was één groep smartphone gebruikers die wel loyaal bleef aan het besturingssysteem van hun smartphone. Zoals je wel kan raden zijn dit de iPhone bezitters. 77 procent gaf aan de iPad te verkiezen boven de Kindle Fire (8 procent) en de Samsung Galaxy Tab (5 procent). Blijkbaar wordt er vooral gekeken naar wat de beste tablet op de markt is en is loyaliteit aan het merk voor de meeste mensen niet van groot belang. Ook wegen de voordelen van het hebben van eenzelfde besturingssysteem blijkbaar niet op tegen de nadelen die een andere tablet voor de gebruiker zou meebrengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)