Notion Ink Adam tablet met Android Gingerbread naar Europa

06 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
Notion-Ink-Adam

Het nog wat onbekende bedrijf Notion Ink uit India gaat haar Adam tablet in Europa uitbrengen met de nieuwste versie (2.3) van het Android besturingssysteem, genaamd Gingerbread. Het 10 inch tablet moet begin volgend jaar richting Europa komen, wat volgens de fabrikant een cruciale markt is.

Het unieke aan de Adam tablet is een speciale techniek voor het display waarmee veel energie bespaart wordt en de tablet langer door kan gaan op de accu, tot wel 16 uur. Maar, daar komt nu dus Android Gingerbread bij, wat het een van de eerste tablets maakt die draait op dit systeem. Android Gingerbread is vandaag overigens officieel gelanceerd.

Notion Ink heeft voor de Adam tablet een speciale applicatie shop geopend, genaamd Genesis. Hier kunnen gebruikers en ontwikkelaars applicaties voor te tablet plaatsen en kopen. Wat extra features van de Adam tablet zijn onder andere een HDMI uitgang, 3 megapixel camera en een fysiek touchpad.

Over de prijs van de Adam tablet wordt nog geheimzinnig gedaan, maar de geruchten gaan dat deze ongeveer 400 euro moet gaan kosten.

Reacties (0)