‘Nieuwe iPad Pro wordt in april gepresenteerd’

18 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
iPad

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan presenteert Apple in april een nieuwe versie van de iPad Pro met Thunderboltaansluiting.

Het nieuws over de nieuwe iPad Pro is afkomstig van Bloomberg. Het zou gaan om Pro-modellen met een Thunderboltaansluiting. Nu gebruikt de iPad voor professionals nog een usb-c-poort. In principe zijn de poorten hetzelfde, maar usb-c is ietwat beperkt in vergelijking met Thunderbolt.

iPad Pro met Thunderboltpoort?

Mocht de iPad Pro inderdaad een Thunderboltpoort krijgen, dan betekent dat dat je bijvoorbeeld een extern display of een harde schijf op de tablet kunt aansluiten. Bovendien is een bijkomstig voordeel dat je geen nieuwe opladers hoeft uit te brengen, vanwege de compatibliteit van usb-c.

Verder schrijft Bloomberg over zaken die al een keer eerder genoemd zijn. Zo krijgt de Pro waarschijnlijk een betere processor en een verbeterd camerasysteem. Qua design moeten de nieuwe iPads lijken op de huidige versies. Ook krijgen ze schermformaten van 11 en 12,9 inch, aldus de redactie. Het grotere model moet daarnaast een mini-ledscherm gaan krijgen.

Advertentie

Later dit jaar kunnen we een nog dunnere en lichtere versie van de goedkoopste iPad verwachten. De negende generatie iPad krijgt naar verluidt hetzelfde scherm als die van de achtste generatie. Dat scherm is 10,2 inch groot. Qua design moet dit model meer weghebben van de iPad Air 3.

Verder wordt er gesproken over een nieuwe iPad Mini. Die moet ook later dit jaar verschijnen en kunnen rekenen op een scherm dat groter is dan 7,9 inch.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)