Nieuwe iPad apps veel groter; is 16GB nog wel genoeg?

14 maart 2012 1 Minuut 1 Reacties
iMovie-iPad

Toevallig heb ik eerder deze week een artikel geschreven over welke iPad je het beste kunt kiezen. Hierin gaf ik een aantal argumenten waarom je voor een 16GB, 32GB of 64GB model zou moeten gaan. Inmiddels wordt meer en meer duidelijk dat 16GB wellicht voor de meeste kopers een te krappe keuze wordt.

De Vietnamese website Tinhte.vn publiceerde eerder deze week al een hands-on video van de nieuwe iPad en komt nu met interessante informatie over de grootte van applicaties die vernieuwd zijn. Apple heeft er namelijk voor gekozen om applicaties voor de iPad te optimaliseren voor het hoge resolutie Retina display. Dit display bevat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels wat inhoudt dat de vormgeving binnen apps deze resolutie aan moet kunnen. Ondersteuning van een hogere resolutie betekent ook meer MB’s om alles mee te sturen.

Grotere apps

Volgens Tinthe is bijvoorbeeld de Keynote app van 115MB gegaan naar 327MB, Numbers van 109MB naar 283MB, Pages van 95MB naar 269MB en is iMovie zelfs ruim vijf keer zo groot door van 70MB naar 404MB te gaan. Daarbij kan de app nog wat groter zijn zodra deze geïnstalleerd is.

Natuurlijk zitten er ook nieuwe features en functies in deze applicaties maar het grootste deel van de toename in grootte komt door de ondersteuning van het Retina display. Daarbij komt dat niet alleen de door Apple ontwikkelde apps hiermee te maken krijgen. Ook ontwikkelaars van andere applicaties wordt aangeraden de hoge resolutie te gaan ondersteunen waardoor ook deze apps groter zullen worden.

Reacties (1)