Nieuwe Google Assistant eerst exclusief voor Pixel 4

16 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

De nieuwe Google Assistant komt in eerste instantie exclusief naar de Google Pixel 4 en 4 XL-telefoons toe. Dataverwerking vindt niet alleen in de cloud plaats, maar ook gedeeltelijk lokaal voor snellere reactietijden.

De afgelopen jaren heeft Google de slimme assistent steeds verder verbeterd. Binnenkort komt er een nieuwe versie van de Google Assistant, maar deze komt in eerste instantie exclusief naar de nieuwe Google Pixel 4-modellen.

Toen de Google Assistant voor het eerst werd geïntroduceerd werd de data verwerkt door de datacenters van Google. Het geheel speelde zich eigenlijk voornamelijk in de cloud af. Dit resulteerde in wat tragere reacties dan je eigenlijk zou willen. De nieuwe Google Assistant moet straks veel sneller antwoord gaan geven. Dit komt doordat Google het verwerkingsproces ook (gedeeltelijk) lokaal wil laten regelen. Hierdoor moeten nieuwe apparaten zoals de Nest Mini dus voorzien zijn van een speciale chip waarmee het lokale apparaat een deel van de cloud kan gaan overnemen. Deze chip zit in de nieuwe aangekondigde Nest Mini, maar als het gaat om Android-telefoons komt de nieuwe Google Assistant in eerste instantie naar de Google Pixel 4 en 4 XL. Pas later zal de nieuwe versie ook naar smartphones van andere fabrikanten komen. Ook wordt in eerste instantie alleen de Engelse taal ondersteund.

Hybride versie van Google Assistant

Volgens Sabrina Ellis van het Pixel-team hebben we het in feite over een hybride versie van de slimme assistent. Door de snellere reactietijden en lokale verwerking kan de Google Assistant straks dingen doen die het voorheen niet kon doen. Multitasken moet straks veel sneller kunnen gebeuren. De nieuwe Google Assistent krijgt veel snellere reactietijden, waardoor gebruikers sneller antwoord krijgen op vragen of verzoeken.

Reacties (0)