Nieuwe BlackBerry PlayBook tablet uitgelekt

26 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
PlayBook-2-specs-slide

Vorige week lekte er al informatie over de PlayBook plannen van BlackBerry en vandaag is er zelfs een hele slideshow uitgelekt die alle plannen bevestigt. Er komt dan ook een nieuwe PlayBook tablet, al is nieuw in dit geval overdreven. De nieuwe versie zal namelijk qua specificaties erg veel lijken op het huidige model.

Uit één van de gelekte slides kunnen we halen dat de tweede generatie BlackBerry PlayBook tablets over drie belangrijke nieuwe features beschikt maar voor de rest te vergelijken is het met ‘oudere’ model. Zo wordt de tablet uitgerust met een 3G module voor een snelle HSPA+ verbinding, is de processor vervangen voor een 1.5 GHz TI OMAP 4460 dual core processor en wordt de NFC (Near Field Communication) techniek toegevoegd voor draadloze communicatie. Qua besturingssysteem zal de nieuwe PlayBook voorzien zijn van PlayBook OS 2.0, waar ook het huidige model binnenkort een update voor zal krijgen.

Verder beschikt de tablet nog steeds over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, Wifi, Bluetooth, ondersteuning voor HD video weergave, een 3 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een gewicht van 425 gram. Naar verwachting zal de nieuwe PlayBook ergens in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

Overigens zijn ook alle BlackBerry smartphone plannen voor dit jaar gelekt in de slideshow. BGR heeft alle slides achter elkaar gezet.

Reacties (0)