Nieuw design Google Play wordt naar meer gebruikers uitgerold

03 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-Play-retina

Het ziet ernaar uit dat Google het nieuwe design van Google Play naar steeds meer gebruikers op Android aan het uitrollen is. Dit design zorgt niet alleen voor meer wit op het scherm, ook zullen sommige dingen in de interface worden aangepast.

Nieuw design Google Play

In de afgelopen maanden heeft Google gesleuteld aan het design en kleurgebruik van Google Play, de downloadwinkel van het Android-besturingssysteem. De eerste update aan de winkel verscheen al in april van dit jaar en sinds is er constant geïtereerd door het bedrijf. Zo is het hamburgermenu ietwat aangepast en vind je er nieuwe snelkoppelingen, terwijl andere koppelingen zijn verdwenen. Zaken als je account, Play Protect en instellingen zijn ook naar voren gehaald; de overige content is naar beneden geduwd.

Daarnaast is de kleur wit nu ook prominenter. Dat zal voor veel gebruikers even wennen zijn, zeker nu Google zelf ook heeft toegegeven dat donkere thema’s wel degelijk invloed hebben op het energieverbruik van Android-telefoons met amoled-schermen. De groene kleur keert wel terug in andere lagen van de winkel. Het zoekicoon staat overigens voortaan alleen nog maar op de ladingspagina van de winkel. Verder zal wit ook een prominentere rol gaan spelen in andere delen van de winkel. De update wordt nu naar meer gebruikers uitgerold.

Reacties (0)