Nexus 7 tablet tegen kostprijs verkocht, komt misschien naar retailers

28 juni 2012 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-7-2

Google wil er alles aan doen om Android tablets een flinke boost te geven en de Nexus 7 tablet is de eerste duidelijke en grote stap in de juiste richting. Om de prijs van de Nexus 7 laag te houden heeft Google samen met ASUS veel moeten doorstaan en moeten snijden in bepaalde kosten. Toch wordt de tablet tegen kostprijs verkocht en wordt er dus geen winst gemaakt.

Kostprijs

Google’s senior VP of mobile Andy Rubin laat tegenover All Things D weten dat de Nexus 7 in de Play Store verkocht wordt zonder er een marge op te zetten. De tablet wordt dus doorverkocht zonder er een cent winst op te maken. Hoe verdient Google dan geld met dit apparaat? Nou, op dezelfde manier als Amazon dat doet met de Kindle Fire. Deze tablet werd ook zonder marge op de markt gezet maar het geld wordt verdiend met de verkoop en verhuur van content in de verschillende Amazon winkels. Google gebruikt dezelfde strategie en wil dus geld verdienen met de content die er in de Play Store aangeboden wordt. Om deze reden is de Nexus 7 ook voorzien van een diepere Play Store integratie met onder andere nieuwe Play Store widgets. Daarbij zegt Google ook de volledige marketingkosten voor eigen rekening te nemen.

Wel gaf Rubin aan dat de Nexus 7 in de nabije toekomst via andere (retail) kanalen aangeboden zou kunnen worden. Gevolg hiervan is dat retailers er wel een marge opzetten en de tablet dus duurder wordt dan in de Play Store.

ASUS

Ook gaf ASUS CEO Jonney Shih aan dat het een zware bevalling was om met Google aan de tablet te werken. Beide bedrijven hebben er slechts vier maanden aan gewerkt maar er zijn minimaal 40 extra mensen door ASUS op het project gezet, verspreid over de hele wereld. Wel lag er al een basis want de Nexus 7 is een aangepaste versie van de Eee Pad MeMO 370T. Google gaf vandaag aan dat het geen betere partner voor de hardware had kunnen wensen.

Advertentie

Beschikbaarheid

De Nexus 7 tablet is voorlopig alleen in de VS, Canada, Australië en de UK te koop en de reden hiervoor is dat de Google Play content (o.a. films, TV series, magazines en boeken) nog niet in andere landen beschikbaar is. Zodra Google deze content in Nederland uitrolt, en dus geld kan verdienen, is de kans groot dat de Nexus 7 ook wij de tablet kunnen bestellen.

Bekijk de eerste hands-on video’s van de Nexus 7 tablet.

 

Reacties (0)