Nexus 6P repareren blijkt moeilijk te zijn

29 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
nexus-6p-repareren

Hoewel de Huawei Nexus 6P over het algemeen bejubeld wordt voor zijn features, blijkt de Nexus 6P repareren niet gemakkelijk te zijn. Dat concludeert het team van iFixit, die vrijwel altijd de meest populaire hardware van dit moment uit elkaar haalt.

Nexus 6P repareren? Dat gaat niet zo gemakkelijk…

Deze week is de Nexus 6P onder het mes gegaan bij het team van iFixit: een website die wel vaker de meest populaire hardware van het moment uit elkaar haalt om te kijken wat er allemaal onder de motorkap zit en hoe het is gesteld met het repareren van het toestel. De Nexus 6P blijkt heel lastig te repareren, omdat het openen van de phablet het scherm al kan beschadigen. Ook is het zo dat wanneer je zelf het scherm zou willen vervangen, je genoodzaakt bent het complete apparaat uit elkaar te halen – alles is namelijk aan elkaar verbonden.

En wil je de camera repareren, dan moet de Nexus 6P ook opengemaakt worden, aangezien het moederboord eruit moet. Bovendien wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van lijm, zodat bijvoorbeeld de batterij op zijn plaats blijft zitten; dat is eigenlijk nooit een goed teken. Uiteindelijk is de batterij zelf wel gemakkelijk te vervangen – er is dus nog een gouden randje. De Nexus 6P krijgt een score van 2/10 op het gebied van reparatie en dat is stukken lager dan de Nexus 5X-smartphone van LG, die een voldoende haalde met een 7/10.

Reacties (0)