Nexus 6 vertoont problemen na update naar Android 7.1.1

11 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-6

Een groot aantal eigenaars van de Google Nexus 6 hebben zich gemeld met problemen na de update naar Android 7.1.1 Nougat. De problemen doen zich voor tijdens het bellen op de speakerstand. Er is dan duidelijk een echo of ruis hoorbaar.

Problemen met de Google Nexus 6

Een aantal dagen geleden kwam Android 7.1.1 dan eindelijk aan voor de Google Nexus 6, terwijl de rest van de Nexus- en Pixel-apparaten, die recht hadden op de update, de nieuwste versie van Android al hadden ontvangen. Maar aan dat plezier komt waarschijnlijk snel een eind, aangezien veel eigenaars van die Nexus 6 problemen melden met hun toestellen. Die problemen doen zich voor wanneer er gebeld wordt en van de speakerstand gebruikgemaakt wordt. Er is dan duidelijk een echo of andere vormen van ruis hoorbaar en dat belt niet lekker.

Het probleem heeft mogelijk te maken met de microfoon op het apparaat. Die laat waarschijnlijk ook degene die aan de andere kant van de lijn praat horen — aan zichzelf. En dat zorgt voor irritaties tijdens het bellen, omdat je constant jezelf hoort praten, ook door de ander heen. De mic uitzetten is een oplossing, maar dan kun je natuurlijk geen zinnig gesprek meer voeren. Google is op de hoogte van het probleem en werkt mogelijk aan een oplossing. Teruggaan naar Android 7.0 is een voorlopig oplossing, aangezien Android 7.1 de boosdoener lijkt te zijn.

Reacties (0)