Nederlandse lancering Pokémon Go laat op zich wachten

10 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Pokémon Go

Serverproblemen hebben ervoor gezorgd dat we in Nederland langer moeten wachten op de lancering van het populaire spel Pokémon Go.

In Nederland zullen we nog even geduld moeten hebben voordat de officiële versie van Pokémon Go te downloaden is. Het plan was om het spel zo snel mogelijk wereldwijd beschikbaar te stellen, maar vanwege serverproblemen heeft men moeten besluiten om de uitrol naar andere landen toch nog even een halt toe te roepen.

Wereldwijde release Pokémon Go uitgesteld

Ondanks dat we nooit een definitieve releasedatum te horen hebben gekregen voor Pokémon Go in Nederland, werd het spel hier spoedig verwacht. Zeker nadat de lancering in onder andere de Verenigde Staten en Australië al een groot succes bleek. Nu is echter bekend geworden dat we nog even geduld moeten hebben voordat het spel via de officiële weg te verkrijgen valt in Nederland.

Het is John Hanke, CEO van Niantic, die in gesprek met Business Insider bekend heeft gemaakt dat de wereldwijde release op zich laat wachten. Serverproblemen gooien roet in het eten en zolang die niet zijn opgelost, hoeven we het spel nog niet in Nederland te verwachten. Een van de andere landen die ook moet wachten op de release, is het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment werkt men achter de schermen hard aan het uitbreiden van de servercapaciteit om het spel alsnog in alle landen te kunnen lanceren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)