Nederlands bedrijf combineert e-reader en tablet display

24 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
Liquavista

Je kunt op een tablet natuurlijk wel een e-book lezen maar echt comfortabel is het niet. Het display van een stand-alone e-reader is namelijk veel rustiger om te lezen en geeft een digitaal papier gevoel en look. Een Nederlands bedrijf met de naam Liquavista heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die het beste van een e-reader display en een LCD display moet combineren.

Inmiddels is de techniek van Liquavista overgenomen door Samsung maar dat houdt wel in dat de fabrikant de techniek serieus neemt en vanaf 2013 producten ermee wil gaan uitrusten. De techniek heeft de naam electrowetting meegekregen en heeft dezelfde eigenschappen als een e-ink (e-reader) display wat ideaal is voor het lezen van e-books. Daarbij kan de techniek, in tegenstelling tot e-ink, ook kleuren weergeven wat weer ideaal is voor tablets. Hierdoor zouden zowel e-readers als tablets van deze techniek voorzien kunnen worden.

Ten opzichte van LCD displays is de techniek energiezuiniger, sneller en wordt het mogelijk je tablet ook in fel verlichte omgevingen of zonlicht te gebruiken. 

Bron: Tweakers

Reacties (0)