Mogelijk geen fysieke knoppen meer op de Samsung Galaxy Note 10

28 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-8

Samsung is één van de fabrikanten die nog altijd weigert om de koptelefoonaansluiting van smartphones te verwijderen, maar het lijkt erop dat fysieke knoppen er wel aan moeten geloven.

Volgens nieuwe geruchten zou Samsung met de Galaxy Note 10 zijn eerste ‘knoploze’ high-end smartphone uitbrengen. En onder ‘knoploos’ wordt dan ook echt zonder knoppen verstaan. Geen standby-knop, geen volumeknoppen en ook geen Bixby-knop.

Het zijn geruchten die bij het bekende ETNews vandaan komen dus we moeten ze met een korrel zout nemen, maar volgens het medium geven diverse bronnen uit het wereldje aan dat Samsung dit toch echt van plan is. In plaats van fysieke knoppen zou Samsung kiezen voor een ‘pressure-sensing module’ die exact kan voelen waar je drukt en hoe je drukt, zonder dat er fysieke knoppen aan te pas komen. Nu komt dat idee je waarschijnlijk bekend voor; HTC deed iets vergelijkbaars met de U12+ en dat liep niet echt goed af.

Of het een goed idee is om alle knoppen van een smartphone te verwijderen is nog maar de vraag. Samsung had er juist onlangs een toegevoegd voor het gebruik van spraakassistent Bixby. Volgens ETNews gaat het waarschijnlijk toch gebeuren en mogelijk zelfs niet alleen bij de Galaxy Note 10. Samsung zou namelijk de middenklasse Galaxy A90 als eerste ‘knoploze’ smartphone op de markt willen brengen. We wachten het af..

Reacties (0)