Mogelijk alleen nieuwe Nexus 7 32GB naar Nederland voor 269 euro

06 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Nieuwe-Google-Nexus-7-2013-review-2

Drie weken terug presenteerde Google de nieuwe Google Nexus 7 en een aantal dagen later verscheen de tablet al in de Amerikaanse winkels. Over de Europese beschikbaarheid was nog niks bekend, tot vandaag.

ASUS Italia heeft vandaag via een persbericht, dat onder meer naar Notebookitalia verstuurd is, bekendgemaakt dat de nieuwe Nexus 7 alleen in een 32GB-variant gelanceerd wordt. Deze versie krijgt in Italië een adviesprijs van 269 euro en wordt vanaf 29 augustus in de winkels verwacht. In september wordt ook de 32GB wifi plus 4G/LTE-variant verwacht voor en adviesprijs van 349 euro.

Opvallend is dat ASUS er dus blijkbaar voor kiest om geen 16GB-variant van de nieuwe Nexus 7 naar Europa te brengen. Zoals collega Sam in onze onlangs gepubliceerde nieuwe Nexus 7 review al aangaf heeft dit mogelijk een logische oorzaak. ASUS heeft namelijk al een aantrekkelijk geprijsd en interessant 7-inch model onder eigen naam gelanceerd; de MeMO Pad HD 7. Deze tablet kost 169 euro en als de nieuwe Nexus 7 16GB-versie voor 229 euro gelanceerd zou worden krijgt dit model het ook zwaar.

ASUS Benelux wil nog niks officieel bevestigen over de lancering van de nieuwe Nexus 7 in Nederland en België maar vanuit verschillende kanten vernemen ook wij dat de kans groot is dat er in eerste instantie geen 16GB-model gelanceerd wordt. De prijs van de 32GB-versie zal waarschijnlijk niet veel van de Italiaanse prijs afwijken. Het is nog niet duidelijk wanneer de tablet in de Nederlandse winkels verwacht wordt.

Advertentie

Lees ook onze uitgebreide review van de nieuwe Nexus 7.

Reacties (1)