Minecraft: Pocket Edition 2 stond heel even in de App Store

08 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
minecraft-pocket-edition-2-fake

Heel even stond de game Minecraft: Pocket Edition 2 in de App Store van Apple, nadat het spel enkele uren daarna alweer verdween uit het digitale aanbod. En maar goed ook, want we hadden hier te maken met een spel dat niet was wat het leek te zijn...

Nee, Minecraft: Pocket Edition 2 bestaat niet

Er bestaat geen twijfel over mogelijk: Minecraft is populair en beweegt veel gamers om de game te kopen, ongeacht het platform. Op iOS verscheen ineens de game Minecraft: Pocket Edition 2 (Pocket Edition is de mobiele versie van het spel), die al gauw op de vierde plaats van meest gedownloade games binnen de betaalde apps-categorie verscheen. Gamers dachten hier te maken te hebben met een officieel nieuw deel in de serie, maar niets was minder waar: dit spel was nep en was bedoeld om mensen geld af te troggelen.

Inmiddels is het spel alweer uit de App Store gehaald, maar dat is geen reden om er geen aandacht aan te besteden. Sterker nog, dit is het moment om nog eens goed onder de aandacht te brengen waar je als digitale consument zoal op kunt letten, om niet in de val te trappen. Check bijvoorbeeld altijd de naam van de ontwikkelaar en klik op de andere apps die die heeft gelanceerd (google de naam ook altijd). Lees de recensies onderaan de pagina en probeer te achterhalen of de game ooit is aangekondigd. In dit geval was dat dus niet gebeurd.

En in het geval van Minecraft: Pocket Edition 2 zagen we ook de naam Scott Cawthorn voorbijkomen. Dat is een verkeerde spelling van de naam Scott Cawthon, de man achter de populaire Five Nights at Freddy’s-franchise. Wanneer er verkopers zijn, zitten daar ook vaak enkele oplichters tussen en zeker in een digitale store als op Android en iOS, kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Laten we hopen dat dit soort gevallen tot het minimum blijven, ondanks de inspanningen die Apple en Google doen om het leed te voorkomen.

Reacties (0)