‘Microsoft werkt aan goedkopere Surface-tablets in strijd met iPad’

16 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-surface-pro-2017-foto-1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel aan goedkopere Surface-tablets, van minder dan 400 dollar, zodat het bedrijf uit Redmond beter de strijd aan kan gaan met de goedkopere iPads van Apple.

Microsoft wil goedkopere Surface-tablets uitbrengen – gerucht

Bloomberg schrijft dat Microsoft momenteel werkt aan een lijn goedkopere Surface-tablets, met een prijs van minder dan vierhonderd dollar, zodat die kunnen concurreren met de goedkopere iPads van Apple. Deze tablets zouden geen kleinere of goedkopere versies worden van bestaande modellen. In plaats daarvan zouden er nieuw ontworpen tablets op de markt worden gebracht, met schermen van 10-inch (in plaats van 12-inch op de Surface Pro). Ook zouden de hoeken ronder worden en zou er een usb-c-poort aanwezig zijn.

De nieuwe modellen zouden ook twintig procent lichter zijn dan de huidige Pro, maar ook vier uur korter meegaan op een volle accu. Onder de motorkap zouden chips van Intel zitten, het besturingssysteem van Windows 10 Pro worden én er zouden modellen aankomen met lte-verbinding, net zoals bij de goedkopere iPads. De kickstand zou blijven, maar het toetsenbord niet. Ook dat bord zou vernieuwd worden, maar dus los verkocht worden. Wanneer Microsoft deze tablets op de markt uitbrengt, is op moment van schrijven onbekend.

Reacties (0)