‘Microsoft stopt met gebruik merknaam Nokia’

11 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Nokia-Lumia-2520-review-totaal

Uit recent opgedoken documenten kunnen we opmaken dat Microsoft de merknamen Nokia en Windows Phone niet meer zal gebruiken.

Nokia is inmiddels een aantal maanden officieel eigendom van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond nam de complete divisie van de Finse fabrikant over, inclusief de merknaam. In juni verschenen er al geruchten dat Microsoft de merknaam Nokia maar voor beperkte tijd zou gebruiken en uit recent opgedoken documenten kunnen we opmaken dat er inderdaad een einde aan Nokia-producten lijkt te komen.

De website GeekOnGadgets heeft een aantal interne documenten van Microsoft in handen gekregen. Hieruit zou blijven dat de softwaregigant niet langer gebruik wil maken van de merknaam Nokia. De uitfasering van de merknaam zou al op korte termijn plaatsvinden; voor de feestdagen moet de overgang naar de nieuwe naam, Lumia, voltooid zijn. Lumia wordt al tijden door Nokia gebruikt voor nieuwe tablets en smartphones.

Opvallend is dat in de documenten ook Windows Phone genoemd wordt als merk waarmee gestopt wordt. Deze versie van Windows, ontwikkeld voor smartphones, zou ook voor de feestdagen over moeten gaan naar de merknaam Windows. Daarbij wordt een nieuw logo geïntroduceerd. Het is niet duidelijk of Microsoft de eigen Surface-naam blijft gebruiken voor tablets. Eerder gingen er geruchten dat het bedrijf uit Redmond nieuwe tablets onder de Lumia-naam zou willen uitbrengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)